Doručení po celé ČR již od 29,- Kč! 🚚

Všechno, co potřebujete vědět o lízacích podložkách

Lízací podložky jsou silikonové a různě tvarované ploché podložky. Díky vytlačeným tvarům v podložce musí váš domací mazlíček místo zubů používat jazyk, aby lízaním získal celou porci pochoutky. A výsledek? Lízáním stráví podstatně více času, než kdybyste mu stejnou pochoutku naservírovali přímo do misky.

Do lízacích podložek se nejčastěji dávají masové kapsičky, paštiky, jogurty apod. Skvěle se hodí i na léto, kdy můžete podložku spolu s pochoutkou dát do mrazáku a pejsek se při lízání i příjemně ochladí.

A jaké jsou výhody lízacích podložek?

    • olizování je pro vašeho domácího mazlíčka velmi příjemným zážitkem. Při lízání se vylučuje endorfin, hormon štěstí, který pomáhá uklidnit vašeho domácího mazlíčka
    • lízací podložky se skvěle hodí do stresových situací, které váš parťák špatně snáší - například když opouštíte domov, koupání, česání, apod.
    • lízací podložky výrazně zpomalí jezení, díky čemuž váš parťák bude lépe trávit. Známe to všichni, nahrneme do sebe honem honem hromadu jídla, a pak máme problém vstát od stolu... Olizování také podporuje tvorbu slin, které pomáhají rozkládat potravu. Zpomalení jídla snižuje riziko nadýmání a dalších problémů souvisejících s trávením.
    • lízací podložky podporují zdraví dutiny ústní. Díky vytlačeným tvarům v podložce si váš domací mazlíček čistí jazyk. Olizování a tvorba slin udržuje dásně a zuby zdravé.
    • většina lízacích podložek má ze spodní strany přísavky, díky kterým můžete podložku připevnit na podlahu, na hladkou stěnu, na lednici, na vanu, apod.

 

Celou nabídku lízacích podložek najdete ZDE.

 

Jak se starat o lízací podložku?

Většina lízacích podložek je vhodná do myčky na nádobí. Lze ji ale i snadno opláchnout pod tekoucí vodou společně s mycím prostředkem na nádobí.

Lízací podložky jsou vyrobeny z přírodního, netoxického, potravinářského kaučuku. Je vždy lepší na parťáka nejprve dohlédnout, jestli nemá tendenci lízací podložku žvýkat nebo kousat. Měl by pochopit, že primárně slouží k lízaní naservírované dobroty.

A to nejlepší na konec! Lízací podložky jsou cenově dostupné, stojí opravdu pár korun a vydrží téměř na věky. Za nás je to vynález století, naše dvě holky je opravdu milují.

                                       lizaci podložka májalizaci podložka sindynka