Doručení po celé ČR již od 29,- Kč! 🚚

Stopovací vodítka - skvělý pomocník při tréninku přivolání

Trénink přivolání je pro každého majitele psa nezbytnou součástí výchovy jeho čtyřnohého kamaráda. V případě, že pes neuposlechne přivolání, může se dostat do nebezpečí, což může vést až k vážným následkům. Proto je důležité trénovat přivolání již od útlého věku a pravidelně ho opakovat, aby se pes naučil reagovat na vaše příkazy a zůstával v bezpečí.

Jednou z nejúčinnějších metod tréninku přivolání je použití stopovacích vodítek, které jsou také známé jako stopovačky. Tato vodítka jsou několik metrů dlouhá a umožňují psovi určitou volnost, zároveň však majiteli poskytují možnost kdykoliv ho přitáhnout k sobě.

Stopovačky jsou ideální pro trénink přivolání, protože poskytují psovi dostatek prostoru k pohybu a prozkoumání okolí, zároveň však majiteli umožňují udržovat kontrolu nad psem a přivolat ho k sobě v případě potřeby.

Při použití stopovaček je důležité postupovat postupně a trpělivě. Nejprve nechte psa chodit po vodítku volně, aby si zvykl na jeho délku a cítil se pohodlně. Poté začněte cvičit přivolání na kratší vzdálenosti a postupně ji zvyšujte.

Při tréninku přivolání je důležité používat pozitivní posilování, tedy odměňování psa za to, že při přivolání poslechl. To může být například pamlskem nebo pochvalou. Důležité je také používat jasný hlasový signál, který pes spojí s přivoláním.

Další důležitou součástí tréninku přivolání je pravidelnost. Cvičení by mělo probíhat pravidelně a často, aby si pes na přivolání zvykl a začal ho brát jako samozřejmost.

Výhodou použití stopovaček je také to, že majitel může psa kontrolovat i v situacích, kdy je pes na volno, například na procházkách v přírodě nebo na venkovních sportovních akcích. Stopovačky jsou také skvělým nástrojem pro trénink psů s tendencí k ztrácení pozornosti nebo k odcházení pryč od majitele. Pomocí stopovaček může majitel udržovat kontrolu nad psem a trénovat ho, aby se vrátil zpět na vodítko a k němu.

Je důležité si uvědomit, že stopovačky nejsou určeny k dlouhodobému používání. Je to především tréninkový nástroj a majitel by měl postupně zvyšovat důvěru svého psa a zvyšovat délku vodítka, dokud pes neumí poslechnout přivolání i bez něj.

Je také důležité zvolit správnou velikost a délku stopovačky, aby byla pohodlná pro psa a aby nad ním měl majitel dostatečnou kontrolu. Stopovačky máme k dispozici v různých délkách a barvách, a proto je důležité vybrat tu správnou pro konkrétního psa.

V závěru lze tedy říci, že trénink přivolání s použitím stopovacích vodítek je velmi efektivní metodou výchovy psa. Stopovačky umožňují psu volnost a zároveň umožňují majiteli udržet kontrolu nad ním. Důležité je však postupovat trpělivě, používat odměňovací systém a pravidelně cvičit, aby se pes naučil reagovat na přivolání a zůstával v bezpečí.